Razvoj nove oblike ročke in izdelava novega stroja ter orodja temelji na številnih razlogih, ki vodijo k izboljšanju proizvodnje in okoljske učinkovitosti. Nova oblika ročke, ki je bila razvita v sodelovanju z vodilnim orodjarjem iz Nemčije, sledi najnovejšim trendom na področju nakladalnih ročk. Cilj te oblike je ohranjanje ključnih funkcionalnih lastnosti ob hkratnem zmanjšanju mase izdelka. Proizvodnja novih ročk poteka na popolnoma novem, popolnoma električnem pihalnem stroju, letnik 2024.

Zavezanost okoljskim standardom in trajnostnim rešitvam

  • Energetska politika in razogljičenje: Stroj deluje izključno na električno energijo, kar pomeni, da pri njegovi uporabi ne nastajajo fosilni odpadki. S tem pomembno prispevamo k zmanjšanju ogljičnega odtisa in sledimo smernicam trajnostnega razvoja.
  • Trajnostna embalaža: Ročka je zasnovana iz treh slojev, pri čemer lahko v sredinskem sloju uporabimo recikliran material, ki ni v stiku s polnilnim medijem. To prispeva k povečanju okoljske prijaznosti izdelka.
  • Zmanjšanje uporabe plastike: Nova zasnova omogoča enako zmogljivost ročk pri nižji masi, kar pomeni, da bo letna poraba plastike zmanjšana za približno 50 ton, kar pomembno prispeva k zmanjšanju onesnaževanja okolja.

 

Vaš izdelek bo tako pakiran v embalaži, ki je okolju prijazna in izdelana brez ogljičnega odtisa. To predstavlja pomemben korak k varovanju našega planeta in izpolnjevanju okoljskih zahtev.

 

Za več informacij o naših ročkah in tehničnih listih se lahko obrnete na našo prodajno ekipo preko e-pošte prodaja@plastik.si ali nas pokličete na telefonsko številko 05 33 02 632. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.